نحوه کانال کشی داکت اسپلیت

کانال کشی داکت اسپلیت

با توجه به کاربرد فراوان جهت ایجاد تهویه مطبوع از طریق داکت اسپلیت برای محیط های خانگی، اداری، تجاری و حتی صنعتی، لذا طراحی استاندارد کانال کشی داکت اسپلیت از اهمیت فراوانی برخوردار است. اینکه از چه طرح کانال کشی در چه مسیر هایی و با چه ابعادی استفاده شود موضوعی است که دغدغه اصلی سازندگان می‌باشد. در این مقاله سعی می‌شود تا نکات لازم جهت آشنایی بیشتر با نحوه چگونگی کانال کشی داکت اسپلیت یا انواع کانال داکت اسپلیت شرح داده شود.

کانال کشی داکت اسپلیت

اساسی ترین موضوع در زیر سازی سیستم داکت اسپلیت موضوع کانال کشی می‌باشد. از کانال‌ها برای انتقال باد سرد یا گرم تولید شده توسط دستگاه به محیط های مد نطر و همچنین برگشت هوای مصرفی از فضای مورد کاربری به سیستم تهویه مطبوع به منظور تسویه، استفاده می‌شود. کانال کشی داکت اسپلیت همانند یک سیستم اسپلیت دیواری از یک جزء داخلی به نام هواساز و یک جزء خارجی مانند کندانسور ساخته شده است که از طریق لوله های داخلی سیستم بهم متصل می‌باشند.

کانال کشی داکت اسپلیت که با نام Duct Split Ducting  نیز در دنیا شناخته می‌شود یکی از انواع سیستم های اجرایی تأسیساتی در بنا می‌باشد که اجرای آن به دقت و توجه زیادی نیازمند است و انجام محاسبات ابعاد کانال‌ها و مسیرهای انتقال رفت و برگشت در کانال کشی داکت اسپلیت و همچنین نوع کانال به کار رفته یکی از نکات مهم اجرایی می‌باشد که هرگونه تغییر در آن، سبب تغیییر در سطح کارایی یا راندمان کاری دستگاه خواهد شد.

کانال داکت اسپلیت باید کمترین هدررفت انرژی و فضا را داشته باشد و بتواند حداکثر کارایی خود را به منظور انتقال جریان هوا به نمایش بگذارد. کانال داکت اسپلیت یا کانال مورد مصرف در سیستم کانال کشی داکت اسپلیت در حال حاضر انواع مختلفی را دارا می‌باشد که هر کدام مزایا و مشخصات فنی مختلفی را دارا می‌باشند که در ادامه به بیان برخی از انواع و ویژگی های آن‌ها خواهیم پرداخت.

انواع کانال داکت اسپلیت

به طور کلی کانال داکت اسپلیت به روش های زیر قابل اجرا می‌باشد:

1. کانال کشی از طریق کانال اسپیرال

در روش کانال کشی داکت اسپلیت با کانال اسپیرال از کانال گرد با جنس گالوانیزه استفاده می‌شود. کانال اسپیرال از تسمه ورقیِ گالوانیزه که بصورت درز مارپیچ در هم تنیده می‌شود ساخته می‌شود. در سیستم کانال کشی داکت اسپلیت با کانال اسپیرال، با توجه به قطر کانال اسپیرال از ورق هایی با ضخامت متناسب با هر قطر استفاده می‌شود.

از آنجا که کانال اسپیرال از جمله شکیل ترین انواع کانال در سیستم کانال کشی داکت اسپلیت به شمار می‌آید به راحتی می‌توان آنرا بصورت اکسپوز در فضاهای گوناگون از جمله فصاهای تجاری مثل کافی شاپ ها، رستوران ها، آرایشگاهها و… حتی محیط های خانگی با طراحی های مدرن اجرا نمود.کانال کشی داکت اسپلیت در این روش شامل انواع قطعات از جمله کانال راسته‌ی اسپیرال و دیگر موارد از جمله انواع زانویی، سه راهی، چهارراهی، تبدیل و دیگر موارد می‌گردد.

در روش کانال داکت اسپلیت با کانال اسپیرال ابتدا توسط یک مقطع تبدیل چهارگوش به گرد، مقطع دهانه‌ی خروج هوای دستگاه را به مقطع گرد تبدیل می‌کنیم و سپس نسبت به ادامه لاین هوا می‌پردازیم. با توجه به امکان رنگ پذیری کانال اسپیرال، استفاده از رنگ الکتروستاتیک، می‌توان به سیستم کانال کشی داکت اسپلیت زیبایی و جلوه ای خاص بخشید.

کانال اسپیرال داکت اسپلیت

 

2. کانال کشی از طریق کانال فلکسیبل

مناسب ترین گزینه کانال کشی داکت اسپلیت ، استفاده از کانال فلکسیبل است. این کانال یا لوله فلکسیبل خرطومی دارای یک روکش آلومینیومی از داخل، یک روکش آلومینیومی در خارج و فنر مارپیچی که در میان این لایه‌ها قرار گرفته است می‌باشد. ساختار کانال فلکسیبل شامل عایق در میان لایه های آلومینیومی بوده که جنس این عایق می‌تواند پلی استر، پشم شیشه، پلی اتیلن یا الاستومری باشد. همانطور که اشاره شد کانال فلکسیبل با عایق الاستومری به سبب مزایا آن بهترن نوع کانال می‌باشد.

یکی از نکات مهم و مزایای اکانال فلکسیبل این است که که نصب و حمل آن بسیار آسان بوده و از نظر تخمین هزینه در سطح کمتری از کانال پیش عایق قرار دارد. همچنین این کانال بسیار مناسب مکان هایی است که دارای پیچ و خم های زیادی می‌باشند و اجرای کانال گالوانیزه و کانال پیش عایق برای کانال کشی داکت اسپلیت بسیار سخت و غیرممکن می‌باشد.

نکته‌ی بسیار مهم در مورد کانال فلکسیبل این است که اغلب سازندگان سنتی در استقامت و عمر این لوله‌ها تردید دارند. لازم به ذکر است که استقامت این لوله‌ها در صورت اجرای صحیح بسیار زیاد می‌باشد. این امر با توجه به نمونه کارهای قدیمی کاملا اثبات شده می‌باشد. علاوه بر این به برخی مزایای انحصاری استفاده از لوله‌ی فلکسیبل جهت کانال کشی اشاره می‌کنیم:

_ کمترین انتقال صدای مزاحم در واحد های با متراژ زیر ۱۵۰ متر مربع

_ بیشترین میزان انتقال باد به دلیل دوار بودن و حجم کمتر

_ بیشترین سرعت در اجرا

_ کمترین اشغال ارتفاع

_ منعطف ترین مدل جهت جانمایی

_ راحت ترین قابلیت اصلاح پس از اجرا

_ کمترین نیاز به ساپورت سقفی جهت اجرا

کانال کشی فلکسیبل داکت اسپلیت

3. کانال کشی از طریق کانال گالولنیزه

قدیمی ترین نوع کانال کشی داکت اسپلیت، استفاده از کانال گالوانیزه می‌باشد. این نوع کانال کشی هنوز هم به دلیل در سترس بودن و سهولت کاربری مورد استفاده فراوانی قرار می‌گیرد. این نوع کانال از لحاظ ظاهری به دو دسته‌ی گرد و چهار گوش تقسیم می‌شود.

برای ایزولاسیون این نوع کانال کشی می‌توان از عایق الاستومری برای این منظور بهره گرفت که گزینه خوبی به شمار می‌رود. درحالی که برخی از پیمانکاران و مجریان بنا با توجه به درخواست کار فرما مبنی بر کاهش قیمت تمام شده کانال کشی داکت اسپلیت، به جای عایق الاستومری از عایق پلی اتیلن استفاده می‌کنند که این نوع عایق به مرور زمان تحلیل شده و از بین می‌رود و در نتیجه سبب کاسته شدن سطح راندمان و کارایی سرما درداکت اسپلیت می‌شود.

4. کانال کشی از طریق کانال پلی اورتان

کانال پلی اورتان که به صورت ورقه ای می‌باشند به کانال های از پیش عایق شده معروف هستند. در واقع این نوع کانال‌ها محصول نوینی از کانال‌ها بوده که بسیار سبک می‌باشند و سرعت نصب کمتری نسبت به کانال گالوانیزه دارند.

مصالح تشکیل دهنده جدار داخلی این نوع کانال از نوعی فوم سرد تزریقی همراه با روکش آلومینیومی در دو طرف می‌باشد. و از مزایای آن می‌توان به هدر رفت کم سطح سرمایش و گرمایش هوا اشاره کرد. علاوه بر موارد گفته شده این نوع کانال در مقایسه با کانال گالوانیزه قیمت مناسب تر و کیفیت بالاتری را دارا می‌باشد.

از معایب این نوع کانال پوسته پوسته شدن لایه‌ی داخلی و خارجی آن در پروژه های با عمر بالای سه سال می باشد که بعضا همراه هوای خروجی از دریچه‌ها خارج می گردد. اما در یک جمع بندی کلی گزینه مناسبی برای داکت اسپلیت کانالی می باشد.

کلام آخر

برای خرید داکت اسپلیت‌های با کیفیت و قیمت‌های مناسب می توانید مایسا را انتخاب کنید. مایسا بهترین نوع داکت اسپلیت‌ها را به شما ارائه خواهد داد. برای خرید از مایسا با شماره‌ی 86086904_021 تماس حاصل فرمایید.